About

Lanarie. Gamen enzo.

Lanarie is jaren geleden ontstaan als een gezellige lan-party voor casual-gamers. Gezelligheid staat nog altijd voorop. “Net als de lans van vroeger” gamen we nog met enige regelmaat tot in de kleine uurtjes. Bijpraten met (oude) vrienden onder het genot van een biertje, het liefst bij een kampvuurtje, voor jong en oud(er). Dát is Lanarie in een notendop.

Historie

In 2004 vond de eerste Lanarie plaats in een studentenkamer op de Barrierweg in Eindhoven. Het was een periode waarin vooral grote lan-parties ontzettend populair waren. Ondanks dat de studentenkamer maar een krappe 30m2 aan oppervlakte had, wisten we er toch zeker een mannetje of 8 in te proppen, zónder iets van meubilair te verplaatsen. Want ja… dat kon ik nergens anders kwijt.

De eerste Lanarie heeft flink de toon gezet. Zo hadden we 4500 lumen beamer. Over de lengte van de kamer was het net scherp te krijgen, maar het gaf zoveel licht (en warmte) dat we hem eigenlijk niet gebruikt hebben. Ook hadden we een met schilderstape aan elkaar geplakte glasvezel backbone. Er waren zelfs vrouwen. Hoewel er kapers op de kust waren, was het ook een zaadje voor een relatie van een goed bekend iemand in de lanscene… en die relatie duurt nog altijd voort!

Van 2004 tot en met 2017 zijn er maar liefst 25 evenementen georganiseerd. Thuis, buurthuizen, scouting gebouwen en zelfs een luxe villa zijn de locaties geweest. Ongewijzigd in al die tijd: plezier en de relaxte sfeer. Er worden geen hoogdravende competities gespeeld en er zijn ook geen grote prijzen te winnen. Als organisatie verzorgen we iedere keer weer een computer-netwerk, stroom, stoelen en tafels. Het enige wat de deelnemer mee hoeft te nemen is zijn of haar eigen computer en een netwerkkabel.

Scroll Up